FAQs

Spørgsmål og svar om rensning af bilklimaanlæg

Gezondheid & hygiëne

Als de airco stinkt, is dit Meestal omwille van volgende reden: Het vocht dat door het aircosysteem aan de lucht wordt onttrokken, verzamelt zich als condens in het systeem. Het mengsel van vocht en warmte vormt dan een ideale voedingsbodem voor schimmels, schimmels en schadelijke bacteriën - wat kan leiden tot de uiterst onaangename geuren van de airco. De enige oplossing hiervoor is een professionele airco reiniging door een gecertificeerde werkplaats.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geur alleen geen indicatie is voor de mate van verontreiniging van het aircosysteem of de ernst van de verontreiniging. Zelfs airco's die niet stinken kunnen aanzienlijk vervuild zijn. Lang voordat onaangename geuren ontstaan, zetten zich schimmels, bacteriën en andere micro-organismen af die, wanneer zij via de lucht van het systeem worden ingeademd, tot gezondheidsproblemen voor de inzittenden van het voertuig kunnen leiden. Als er een geur uit het aircosysteem komt, is de reiniging van de airconditioning al te laat.

De airco well® hygiënereiniging verwijdert schimmels, bacteriën en andere micro-organismen uit de verdamper, die de gezondheid van de inzittenden van het voertuig in gevaar kunnen brengen. De lucht die vervolgens door de roosters in het interieur van het voertuig stroomt, is aantoonbaar minder schadelijk voor de gezondheid. De airco well®-reiniging is volledig vrij van milieu- en gezondheidsgevaarlijke biociden en allergene geurstoffen, die luchtweginfecties en andere gezondheidsproblemen bij de inzittenden van het voertuig kunnen veroorzaken.

Idealiter zou het aircosysteem, en zeker de verdamper, elk jaar gereinigd moeten worden, en anders minstens om de 2 jaar. Dit wordt voorgeschreven in de richtlijnen van de VDI Verein Deutscher Ingenieure). De pollenfilterhuizing moet bij elke pollenfilterwissel gereinigd worden.

De nauwe ruimte tussen de koelribben op de aircoverdamper vormt in combinatie met vochtigheid en vuilafzettingen een ideale voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en kiemen. Weers- en verkeersomstandigheden en het gebruik van de airco kunnen er dus voor zorgen dat op korte tijd een ongezond interieurklimaat ontstaat.

 

Technologie

Een doeltreffende reiniging met de airco well® methode vereist een bepaald niveau aan technische kennis van het aircosysteem en wordt met speciaal gereedschap uitgevoerd. Om deze reden is het beter de reiniging te laten uitvoeren door een door ons gecertificeerde werkplaats.

Een aircosysteemreiniging is gedurende het hele jaar zinvol, want het hele jaar door ontwikkelen zich micro-organismen in het aircosysteem.

Ja. De airco well® systeemreiniging kan worden gebruikt op elk voertuigmodel.

Er zijn verschillende methoden op de markt die allemaal beloven het aircosysteem van het voertuig te reinigen of zelfs te desinfecteren. Bij sommige methoden, bijvoorbeeld ultrasoon vernevelen of "click cans", is dit echter fysiek niet mogelijk of kunnen de methoden materialen in het interieur van het voertuig onherstelbaar beschadigen, zoals bij de zogenaamde ozon interieurreiniging. Het enige proces dat voldoet aan alle in de VDI-richtlijn 6032 (VDI: Vereniging van Duitse Ingenieurs) vastgelegde eisen voor een succesvolle aircoreiniging zonder gevaar voor gezondheid en materialen is de airco well®reiniging.

Om het aircosysteem in de auto volledig te reinigen, is naast de reiniging van de verdamper ook de vervanging van het pollenfilter en de reiniging van de pollenfilterkast aeen must. Daarom wordt de reiniging van de verdamper altijd aanbevolen wanneer het pollenfilter wordt vervangen.

De airco well® reiniging wordt uitgevoerd zonder demontage van de verdamper. In sommige gevallen moeten panelen, deksels, het handschoenenkastje of het pollenfilter worden verwijderd om de verdamper met de speciale sonde van airco well® effectief te kunnen reinigen.

Het duurt 45 minuten om de verdamper van de airconditioning en de omgeving van het pollenfilter te reinigen. Deze tijd werd volgens wetenschappelijke methoden vastgesteld door het Institute of Automotive Economics (IFA) onder leiding van Prof. Dr. Reindl in een uitgebreide studie.

Afhankelijk van het huidige uurtarief, zou een erkende werkplaats tussen de 150€ en 250€ in rekening moeten brengen voor het reinigen van de omgeving van de verdamper en de pollenfilter, inclusief het vervangen van de pollenfilter.

 

Werkplaats

Moderne werkplaatsen die begaan zijn met de gezondheid van de inzittenden bieden deze service aan. Vraag uw werkplaats naar een aircosysteemreiniging met airco well®. Hier vindt u werkplaatsen bij u in de buurt.

Nee, de aircoservice is meestal een puur functioneel onderhoud. De airco well® systeemreiniging moet specifiek gevraagd worden.

Natuurlijk is uw voertuig essentieel. Bovendien kan de werkplaats uw onderhoudsboek nodig hebben - bijvoorbeeld als de reiniging van het systeem samen met een onderhoud wordt uitgevoerd.

Selvfølgelig er dit køretøj vigtigt. Derudover kan værkstedet have brug for din servicebog - f.eks. hvis rensningen af klimaanlægget udføres sammen med et eftersyn.

 

Dit spørgsmål er ikke her?

Vores kundeservice vil med glæde hjælpe dig.