Klima uključena.
Također očišćeno?

Čišćenje klima uređaja airco well®. Ključ zdravog zraka u automobilu.

Ponovno slobodno dišite.
Zahvaljujući čišćenju klima uređaja airco well®

Otvor za zrak u automobilu sa shematskim prikazom bakterija, klica i gljivicaKlima uređaj u automobilu može biti pravo olakšanje u vrućim danima. Ali jeste li znali da to predstavlja i zdravstvene rizike?

Prljav klimatizacijski sustav može dovesti do širenja bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama. Oni se talože u vlažnim i tamnim područjima klimatizacijskog sustava i mogu izazvati respiratorne bolesti i alergije.

Iz tog razloga stručnjaci preporučuju redovito čišćenje klima uređaja.


Čišćenje klima uređaja airco well® -
više nego samo mijenjanje filtera za pelud.

Jednostavna zamjena filtera za pelud nije dovoljna za učinkovitu borbu protiv prljavštine, plijesni i bakterija u klimatizacijskom sustavu. To je zato što se ti zagađivači uglavnom nalaze u isparivaču klimatizacijskog sustava automobila. Čišćenje klima uređaja airco well® u jednoj od naših certificiranih partnerskih radionica pak jamči cjelovito čišćenje.

VDI preporuka za čišćenje klima uređaja:
Za bolju kvalitetu zraka u automobilu

VDI (Udruga njemačkih inženjera) također zagovara redovito čišćenje klima uređaja u automobilu: VDI smjernica VDI/ZDK 6032 list 2 “Tehnologija zraka; kvaliteta zraka u vozilima; Higijenski zahtjevi za tehnologiju ventilacije; Cars/Trucks preporuča redovito i pravilno čišćenje klima uređaja i filtera kako bi se poboljšala kvaliteta zraka u automobilu i smanjili zdravstveni rizici..

Također preporučuje zamjenu filtera kabine barem jednom godišnje i profesionalno čišćenje klima uređaja svake dvije godine. Za osobe s alergijama ili drugim zdravstvenim problemima čišćenje bi trebalo provoditi još češće.


Čišćenje klima uređaja. Zašto, sigurno!

Negativne posljedice dezinfekcije klima uređaja za vas i vaše vozilo..

Kod čišćenja klimatizacijskog sustava često se spominje dezinfekcija. Međutim, dezinfekcija klima uređaja se ne preporučuje za vaše vozilo ili za vas.

Jedne strane, dezinfekcijsko sredstvo napada komponente klimatizacijskog sustava i može dovesti do dugotrajnog oštećenja klimatizacijskog sustava. Osim toga, dezinficijens u isparivaču klima uređaja može biti potencijalno opasan. Isparivač klima uređaja važan je dio sustava koji hladi i odvlažuje zrak. Ako dezinficijensi uđu u isparivač, mogu se prenijeti zrakom i udahnuti, uzrokujući probleme s disanjem i druge zdravstvene probleme. Ukratko, to znači da putnici u vozilu izravno udišu visoke razine alkohola, što ljudsko tijelo teško podnosi.hlichen Körper schlecht verträglich ist.

Proces airco well® stoga je posebno razvijen kako bi se osiguralo nježno i učinkovito čišćenje klimatizacijskih sustava. Koristi se kombinacija visokotlačnog i kemijskog čišćenja koja ne utječe na komponente klima uređaja niti ugrožava zdravlje ljudi. Nakon čišćenja klima uređaja airco well®, možete biti sigurni da udišete samo čist i čist zrak.


Lüftungsschlitz im Auto mit schematischer Darstellung von Bakterien, Keimen und Pilzen

Zašto biste trebali redovito čistiti klima uređaj.

Vlažno okruženje u sustavu klimatizacije automobila nudi najbolje uvjete za stvaranje neugodnih mirisa: jer nudi idealno tlo za razmnožavanje bakterija i plijesni. Osobito ako je filtar kabine preopterećen, razine prašine, peludi i zagađivača u zraku mogu se znatno povećati.

Nedostatak higijene u klimatizacijskom sustavu može uzrokovati, između ostalog, neugodan miris u automobilu i utjecati na zdravlje putnika u vozilu.

Udisanje kontaminiranog zraka može dovesti do raznih zdravstvenih problema, poput iritacije očiju, nosa i grla. Osobito osjetljivo na takav stres mogu reagirati alergičari i astmatičari. Osim toga, kontaminirani zrak može utjecati na koncentraciju i sposobnost reagiranja. Zato je važno redovito čistiti i održavati klima uređaj u automobilu.

Prednosti čišćenja klima uređaja s airco well®

Bez biocida
Bez biocida

Smanjuje zdravstvene rizike zahvaljujući čišćenju bez biocida i dezinfekcije.

Više snage
Više snage

Poboljšava protok zraka klima uređaja i također smanjuje potrošnju goriva.

Sprječava neugodne mirise
Sprječava neugodne mirise

Čisti isparivač i uklanja plijesan i klice iz klimatizacijskog sustava koji mogu uzrokovati neugodne mirise.

Zrak za disanje
Bolji zrak za disanje

Povećava udobnost vožnje kroz bolji zrak za disanje i ne sadrži bojila i mirise.

Certificirano i ispitano.
Zašto možete vjerovati airco wellu®.

Laboratorijski testirano GUI
Laboratorijski testirano GUI

gui-lab je testirao i certificirao usklađenost airco well® metode čišćenja u skladu s VDI smjernicom 6032.

TÜV Thüringia certificiran
TÜV certificiran

TÜV Thuringia potvrđuje: Čišćenje isparivača higijenskim čistačem airco well® 994 povećava protok zraka, poboljšava učinak hlađenja i smanjuje potrošnju goriva/energije.

ECARF: Preporuča se za alergičare.
Preporučuje se za alergičare

Airco well® postupak čišćenja je certificiran od strane Europske zaklade za istraživanje alergija (ECARF). ECARF pečat kvalitete identificira proizvode i usluge za osobe koje pate od alergija.

 

Imate li još pitanja o čišćenju klima uređaja?