Ovako funkcionira naš proces čišćenja klima uređaja

Čišćenje klima uređaja airco well®, sveobuhvatno održivo rješenje.

Higijenski čista klima u unutrašnjosti vozila


Izravno čišćenje i ispiranje klimatizacijskog sustava s visokim pritiskom osigurava optimalne rezultate čišćenja i higijenski čistu klimu u unutrašnjosti vozila.

Naš proces čišćenja učinkovito sprječava stvaranje neugodnih mirisa i osigurava zdrav zrak za disanje u vozilu. airco well® uklanja bakterije, klice i gljivice točno tamo gdje nastaju: na isparivaču iu okruženju filtera za pelud. Patogeni i mikroorganizmi eliminiraju se pod visokim pritiskom i sve zahvaćene komponente se trajno čiste.

I najbolje od svega: naš postupak čišćenja klima uređaja je ekološki i zdravlju jer ne zahtijeva nikakve boje, mirise ili dezinfekciju koji izazivaju alergije.

Pronađite radionicu

Pronađite airco well® partnersku radionicu u svojoj blizini.
 

Tako se to radi...

1. Odaberite marku i tip vozila
2. Unesite grad ili poštanski broj
3. Pretraživanje
4. Pronađite radionicu
5. Zatražite termin!

Čišćenje klima uređaja_996 i 994

Čišćenje isparivača i kutije filtera za pelud

Svaki auto klima uređaj ima točno dvije slabe točke na kojima je posebno osjetljiv na napade prljavštine i štetnih mikroorganizama: kutiju filtara za pelud i isparivač.

Airco well® sustav za čišćenje klima uređaja stoga se sastoji od dvije posebno razvijene komponente za optimalno čišćenje ova dva područja i održivo poboljšanje zraka za disanje u unutrašnjosti vozila:

Kontaminacija filtera za pelud i isparivača


Čišćenje klima uređaja prema VDI preporukama

airco well® sustav čišćenja idealno je rješenje za zdrav zrak za disanje u automobilu. Ova činjenica je potvrđena opsežnim neovisnim internim i eksternim testiranjem.

Udruga njemačkih inženjera (VDI) također preporučuje redovito čišćenje klimatizacijskog sustava u svojoj smjernici VDI/ZDK6032 (higijenske smjernice za ventilacijske sustave u vozilima).

Postupak čišćenja opisan u smjernici treba provoditi najmanje svake dvije godine. airco well® dosljedno se pridržava ove smjernice i provjerljivo osigurava usklađenost s najvišim higijenskim standardima.

gui laboratorij

Testirano i certificirano

U skladu sa zahtjevima VDI smjernice 6032, gui-lab je testirao i certificirao usklađenost metode čišćenja na kutiji filtera peludi i isparivaču za airco well®.

Potvrđena je kombinacija kemijsko-mehaničkog čišćenja, receptura čišćenja bez biocida, bez mirisa i bez sastojaka koji izazivaju alergije, kao i učinkovitost u smanjenju klica i bakterija na higijenski relevantnim površinama u kutiji filtara za pelud i na isparivaču.

Oznaka gui-lab potvrđuje airco well®: "Proizvodi učinkovito čiste higijenski važne komponente klimatizacijskih sustava u vozilima, u skladu sa smjernicama i na zdravlju prihvatljiv način."

gui-lab je zajednica ekoloških inženjera i laboratorija čija je stručnost u procjeni i testiranju higijene unutarnjeg zraka, ekološke tehnologije i kvalitete unutarnjeg zraka.

Čišćenje kutije filtera za pelud

Zašto treba čistiti kutiju filtera za pelud?
Filter peludi klima uređaja osigurava da onečišćenje iz okolnog zraka ne dospije u isparivač ili unutrašnjost vozila. Međutim, neki od filtrata talože se u okolini filtra: kada se promijeni filtar za pelud, čestice mogu otpasti tamo. Ovo područje stoga treba intenzivno očistiti svaki put kad promijenite filtar za pelud.
Kako funkcionira čišćenje kutije filtera za pelud?
996 higijenski čistač kutije s filterom za pelud je posebno razvijen aerosol za čišćenje sa sondom za raspršivanje. Nakon uklanjanja starog filtra, kutija filtra za pelud i susjedni zračni kanali posebno se poprskaju sprejom za čišćenje. Sonda za prskanje osigurava sveobuhvatno vlaženje cijelog okruženja filtera za pelud i intenzivan učinak čišćenja.
Što čini čišćenje filtera za pelud?
Intenzivno čišćenje s našim sprejom za čišćenje filtra za pelud dugoročno sprječava stvaranje neugodnih mirisa i novu kolonizaciju mikroorganizama (npr. gljivica, bakterija i klica) u kućištu filtra za pelud iu susjednim zračnim kanalima. Učinak: Održivo poboljšanje zraka koji udišemo u unutrašnjosti vozila.

Čišćenje isparivača

Zašto treba čistiti isparivač?
Vlaga i prljavština mogu se nakupiti u usko postavljenim rashladnim rebrima isparivača. Ovi uvjeti čine idealno tlo za razmnožavanje bakterija, gljivica i klica. Ako se isparivač ne očisti, to može - ovisno o vremenskim prilikama, ponašanju u vožnji i korištenju klima uređaja - nakon kratkog vremena imati negativan utjecaj na zdravlje putnika u vozilu.
Kako funkcionira čišćenje isparivača?
Airco well® sredstvo za čišćenje higijene raspršuje se izravno na isparivač pomoću tlačnog pištolja. Čistač aktivno čisti cijeli sustav isparivača: patogeni, prljavština i biofilm nastao od mikroorganizama ispiru se iz isparivača pod visokim tlakom.
Što čini čišćenje isparivača?
Neugodni mirisi eliminiraju se izravno na mjestu nastanka, a kvaliteta zraka u unutrašnjosti automobila trajno se poboljšava. Naše čišćenje klima uređaja radi bez biocida: dezinfekcija nije potrebna i ne preporučuje se. Dezinfekcija može biti štetna za zdravlje i izazvati otpornost bakterija, stoga preporučamo redovito preventivno čišćenje isparivača.
 

Imate li još pitanja o čišćenju klima uređaja?