FAQs

FAQ

Sundhed og hygiejne

Hvis dit klimaanlæg stinker, er det som regel fordi, at din fordamper er tilstoppet. En tilstoppet fordamper er en ideel grobund for mug, skimmelsvamp og andre skadelige partikler som trives dybt inde i dit klimaanlæg – og lugter. Hver gang du tænder for blæseren i kabinen, skal luften passere igennem fordamperens lameller før den ender inde hos dig i kabinen. Kvaliteten af dén luft, som bliver blæst ind til dig i kabinen, afhænger derfor af tilstanden på din fordamper.

Du kan forebygge dette problem ved at få dit klimaanlæg renset af et certificeret airco well®-værksted.

Forskning har vist, at lugt alene ikke er en indikation på forureningsniveauet i dit klimaanlæg. Der kan være svampevækst på din fordamper længe før, at der opstår ubehagelige lugte. Du kan derfor potentielt sidde og indånde forurenet luft i din bil uden at vide det, hvilket kan føre til helbredsproblemer i varierende grader.

Ja, vores airco well® produkter er certificerede af European Centre of Allergy Research Foundation (ECARF) og indeholder ingen skadelige duft- eller farvestoffer, der kan udløse allergier eller luftvejsgener.

Det anbefales, at klimaanlægget (især fordamperen) renses hvert år, men i hvert fald hvert andet år. Derudover skal pollenfilterkassen også rengøres grundigt, hver gang filteret udskiftes for at give det absolut bedste resultat.

De nauwe ruimte tussen de koelribben op de aircoverdamper vormt in combinatie met vochtigheid en vuilafzettingen een ideale voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en kiemen. Weers- en verkeersomstandigheden en het gebruik van de airco kunnen er dus voor zorgen dat op korte tijd een ongezond interieurklimaat ontstaat.

 

Rensemetode

airco well® kræver specialviden om klimaanlæg og kan kun udføres med specialværktøj. Derfor anbefales det at besøge et værksted, der er certificeret og godkendt til at udføre rensen.

Det är klokt att rengöra luftkonditioneringen när som helst på året. Det är inte säsongsmässigt när ditt luftkonditioneringssystem kan samla smuts och bakterier.

Nej. airco well® klimarens kan foretages på alle bilmodeller.

Der findes forskellige metoder på markedet som alle lover at rense eller desinficere bilens klimaanlæg. Dog er airco well® den eneste metode der er testet og godkendt af eksterne institutioner. Kvalitetsstemplerne på vores produkter lover en effektiv rens af klimaanlægget uden at bringe hverken sundhed, miljø eller bilens indre komponenter i fare.

For at rense klimaanlægget grundigt og effektivt, anbefales det at udskifte pollenfilteret og rense pollenfilterkassen grundigt. Dernæst bør fordamperen renses ved hjælp af højtrykspistolen for at give det bedste resultat.

airco well® rensen udføres uden at fjerne fordamperen. I nogle tilfælde skal panelerne, lugerne, handskerummet eller pollenfilteret fjernes for at nå ind til fordamperen med højtrykspistolens sonde.

Det tager ca. 45 minutter at rense fordamperen og pollenfiltermiljøet.

Prisen varierer fra værksted til værksted. Det anbefales derfor, at du tager kontakt til dit nærmeste airco well® værksted og får skræddersyet en pris til dine behov.

 

Værksted

Der er udvalgte værksteder rundt omkring i landet, der tilbyder airco well® rensen. Du kan finde et værksted i nærheden af dig her.

Rengøring af klimaanlægget er normalt ikke inkluderet i de regulære serviceeftersyn. Derfor er det vigtigt at tilføje rensen proaktivt, når du kører din bil til service.

Nej. Service af klimaanlægget er for det meste kun funktionel vedligeholdelse. airco well® skal derfor bestilles separat.

Din bil er naturligvis vigtig at medbringe. Derudover kan værkstedet have brug for din servicebog - f.eks. hvis klimarensen udføres i forbindelse med et serviceeftersyn.

 

Dit spørgsmål er ikke her?

Vores kundeservice vil med glæde hjælpe dig.