Processvideo

airco well® klimatrengöring - ett rengöringssystem för mångsidiga rengöringsresultat

Uppnå fantastiska resultat med vår effektiva högtrycksmetod!

Högtrycksrengöring av klimatanläggningens förångare säkerställer optimala rengöringsresultat och ett hälsosammare inomhusklimat i kupén. Förångaren kan innehålla viruspartiklar, bakterier och skadliga svampsporer som blåses direkt in i kupén varje gång fläkten sätts på. airco well® säkerställer 100 % hälsosam luft i fordonet, vilket skyddar hälsa och säkrar trygghet och körkomfort.

Hitta en verkstad

Hitta en airco well®-verkstad nära dig.
 

Följ dessa steg:

1. Välj märke och fordonstyp
2. Välj ''SE'' och ange postnummer eller stad
3. Klicka på ''Sök''
4. Hitta närmaste verkstad
5. Kontakta verkstaden

Klimaanlagen-Reinigung_996 und 994

Rengöring av förångaren och pollenfilterboxen

Ett klimatsystem har två punkter där det är särskilt utsatt för externa föroreningar. airco well® rengöringssystem är därför uppdelat i två rengöringsprocesser som tillsammans ger det mest effektiva rengöringsresultatet:

Verschmutzungen Pollenfilter und Verdampfer

VDI-rekommendation: Rengör klimatanläggningen en gång om året för ett hälsosammare inomhusklimat

Experter rekommenderar att klimatsystemet rengörs 1-2 gånger per år, vilket bara är en av många professionella utvärderingar som ligger till grund för airco well®-konceptet.

Föreningen för tyska ingenjörer (VDI) rekommenderar regelbunden rengöring av fordonens klimatsystem i riktlinje 6032, som innehåller regler för hygien i fordonens ventilationssystem.

gui-lab

Testad och certifierad

I enlighet med VDI-riktlinje 6032 har det tyska förbundet för miljöingenjörer och laboratorier (GUI-LAB) testat och certifierat hela airco well® rengöringsprocessen.

En framgångsrik rengöringsprocess bedöms alltid utifrån följande fyra komponenter i Sinner's Circle-modellen: manuellt arbete, tid, kemi och temperatur.

airco well® är en kombination av manuellt arbete (högtrycksrengöring av förångaren och rengöring av pollenfilterboxen) och kemi (allergi- och miljövänliga produkter), som tillsammans ger det mest effektiva och skonsamma rengöringsresultatet.

Rengöring av pollenfilterboxen

Varför är det viktigt att rengöra pollenfilterboxen?
Pollenfiltret ser till att föroreningar från utsidan inte når förångaren och vidare till passagerarna i kupén. De filtrerade partiklarna samlas runt filtret och när filtret byts ut faller dessa partiklar vanligtvis ner i pollenfilterboxen. Det är därför särskilt viktigt att pollenfilterboxen rengörs noggrant innan det nya filtret sätts in.
Hur fungerar rengöringen av pollenfilterboxen?
Vår 996 rengöringsmedel är speciellt utvecklad för rengöring av pollenfilterboxen och är en rengöringsaerosol med en spraysond. När det gamla pollenfiltret tas bort sprayas pollenfilterboxen och andra luftkanaler noggrant för att säkerställa bästa resultat.
Vad är resultatet av rengöringen?
Rengöring av pollenfilterboxen med vår 996 rengöringsmedel säkerställer ett bra, långvarigt resultat och gör att ditt nya pollenfilter fungerar optimalt under en längre tid.

Rengöring av förångaren

Varför är det viktigt att rengöra förångaren?
Fukt och smuts samlas i förångarens små lameller, vilket gör det till en idealisk grogrund för mögel och bakterier. Mögel och bakterier blåses därför direkt till passagerarna i kupén och kan påverka både hälsa och körsäkerhet.
Hur fungerar rengöringen av förångaren?
Vår specialutvecklade 994 rengöringsmedel sprutas direkt på förångaren med hjälp av vår kraftfulla tryckpistol. Detta säkerställer att smuts och föroreningar avlägsnas snabbt och effektivt.
Vad är resultatet av rengöringen?
Det kraftfulla spruttrycket säkerställer att alla skadliga mikroorganismer sköljs bort noggrant. Den snabbverkande vätskan rengör aktivt förångaren in i minsta hörn och avlägsnar den biofilm som bildas av mikroorganismer. Resultaten är fantastiska och kan kännas på den första körningen.
 

Har du ytterligare frågor?