Klimaanlegget er på.
Også rengjort?

airco well® rengjøring av klimaanlegg. Nøkkelen til sunn luft i bilen.

Pust fritt igjen.
Takket være airco well® rengjøring av klimaanlegg.

Lüftungsschlitz im Auto mit schematischer Darstellung von Bakterien, Keimen und PilzenKlimaanlegg i bilen kan være en stor lettelse på varme dager. Men visste du at det også utgjør en helserisiko?

Et forurenset klimaanlegg kan føre til spredning av bakterier, sopp og andre mikroorganismer. Disse setter seg i de fuktige og mørke områdene i klimaanlegget og kan utløse luftveissykdommer og allergier. Derfor anbefaler eksperter å rengjøre klimaanlegget regelmessig.

Rengjøring av klimaanlegg med airco well® - mer enn
mer enn bare utskifting av pollenfilter.

Det er ikke nok å bytte ut pollenfilteret for effektivt å bekjempe forurensning, mugg og bakterier i klimaanlegget. Årsaken er at disse forurensningene hovedsakelig finnes i fordamperen i bilens klimaanlegg. En airco well® klimaanleggsrengjøring på et av våre sertifiserte partnerverksteder garanterer derimot en helhetlig rengjøring.

Finn verksted

Finn et airco well®-partnerverksted i nærheten av deg nå.
 

Her er hvordan...

1. Velg merke og kjøretøytype
2. Skriv inn by eller postnummer
3. Søk
4. Finn verksted
5. Be om en avtale!

Fordelene med rengjøring av klimaanlegg med airco well®.

Fri for biocider
Fri for biocider

Minimerer helserisikoen takket være biocidfri rengjøring uten desinfeksjon.

Mer kraft
Mer kraft

Forbedrer luftstrømmen i klimaanlegget og reduserer også drivstofforbruket.

Forhindrer lukt
Forhindrer lukt

Rengjør fordamperen og fjerner mugg og bakterier fra klimaanlegget som kan forårsake ubehagelig lukt.

Bedre pusteluft
Bedre pusteluft

Øker kjørekomforten ved å forbedre pusteluften og er fri for farge- og duftstoffer.

VDI-anbefaling for rengjøring av klimaanlegg:
For bedre luftkvalitet i bilen

VDI (Verein Deutscher Ingenieure e.V.) anbefaler også regelmessig rengjøring av bilens klimaanlegg: VDI-retningslinjen VDI/ZDK 6032 blad 2 "Luftteknologi; luftkvalitet i kjøretøy; hygienekrav til ventilasjonsteknologi; personbiler/lastebiler" anbefaler regelmessig og riktig rengjøring av klimaanlegget og filtrene for å forbedre luftkvaliteten i bilen og minimere helserisikoen.

Det anbefales også å bytte ut kupéluftfilteret minst én gang i året og å få klimaanlegget rengjort profesjonelt annethvert år. For personer med allergi eller andre helseproblemer bør rengjøringen gjøres enda oftere.

Sertifisert og testet.
Derfor kan du stole på airco well®.

Revidert
Revidert

gui-lab har testet og sertifisert airco well®-rengjøringsmetoden i henhold til VDI-retningslinje 6032.

TÜV-sertifisert
TÜV-sertifisert

TÜV Thüringen bekrefter: Rengjøring av fordamperen med hygienerenseren airco well® 994 øker luftstrømmen, forbedrer kjøleytelsen og reduserer drivstoff- og strømforbruket.

Anbefales for allergikere
Anbefales for allergikere

airco well®-rengjøringsprosessen er sertifisert av European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF). ECARFs kvalitetsstempel identifiserer produkter og tjenester for allergikere.

Rengjøring av klimaanlegg. Men trygt!

De negative konsekvensene av desinfisering av klimaanlegg for deg og kjøretøyet ditt.

Desinfeksjon nevnes ofte i forbindelse med rengjøring av klimaanlegg. Desinfisering av klimaanlegget er imidlertid ikke anbefalt, verken for bilen eller for deg.

For det første angriper desinfeksjonsmiddelet komponentene i klimaanlegget og kan dermed føre til langtidsskader på klimaanlegget. I tillegg kan desinfeksjonsmiddel i klimaanleggets fordamper være potensielt farlig. Klimaanleggets fordamper er en viktig del av systemet som kjøler og avfukter luften. Hvis desinfeksjonsmidler kommer inn i fordamperen, kan de bli luftbårne og pustes inn og forårsake pusteproblemer og andre helseproblemer. Kort sagt betyr dette at de som sitter i bilen, direkte puster inn et høyt alkoholinnhold som menneskekroppen tåler dårlig.

airco well®-prosessen er derfor spesielt utviklet for å sikre en skånsom og effektiv rengjøring av klimaanlegg. Her brukes en kombinasjon av høytrykks- og kjemisk rengjøring som verken skader komponentene i klimaanlegget eller er helsefarlig for mennesker. Etter en klimaanleggsrengjøring med airco well® kan du være sikker på at du bare puster inn ren og ren luft.

Lüftungsschlitz im Auto mit schematischer Darstellung von Bakterien, Keimen und Pilzen

Derfor bør du rengjøre klimaanlegget regelmessig.

Et fuktig miljø i bilens klimaanlegg gir de beste forutsetningene for luktdannelse, fordi det er en ideell grobunn for bakterier og mugg. Spesielt hvis kupéluftfilteret er overbelastet, kan mengden støv, pollen og forurensende stoffer i luften øke enormt.

Manglende hygiene i klimaanlegget kan da blant annet føre til ubehagelig lukt i bilen og påvirke helsen til bilpassasjerene.

Å puste inn forurenset luft kan føre til ulike helseplager, for eksempel irritasjon i øyne, nese og hals. Allergikere og astmatikere kan være spesielt følsomme for slik eksponering. I tillegg kan forurenset luft svekke konsentrasjonsevnen og reaksjonstiden. Derfor er det viktig å rengjøre bilens klimaanlegg regelmessig og få det vedlikeholdt.

 

Har du fortsatt spørsmål om rengjøring av klimaanlegg?