Spørsmål og svar om rengjøring av bilens klimaanlegg

Spørsmål og svar om rengjøring av bilens klimaanlegg

Helse og hygiene

Hvis klimaanlegget lukter vondt, er årsaken som regel følgende: Fuktigheten som klimaanlegget trekker ut av luften, samler seg som kondens i systemet. Blandingen av fuktighet og varme danner en ideell grobunn for mugg, sopp og skadelige bakterier - noe som kan føre til en svært ubehagelig lukt fra klimaanlegget. Den eneste løsningen er profesjonell rengjøring av klimaanlegget på et sertifisert verksted.

Vitenskapelig forskning har vist at lukt alene ikke er en indikasjon på graden av forurensning i klimaanlegget eller hvor alvorlig forurensningen er. Selv klimaanlegg som ikke lukter, kan være betydelig forurenset. Lenge før det oppstår ubehagelig lukt, har det dannet seg sopp, bakterier og andre mikroorganismer som, når de pustes inn gjennom luften fra klimaanlegget, kan føre til helseproblemer for de som oppholder seg i bilen. Hvis det lukter fra klimaanlegget, er det allerede på tide å rengjøre klimaanlegget.

Hygienerengjøringen airco well® fjerner sopp, bakterier og andre mikroorganismer som kan være helseskadelige for bilpassasjerene fra fordamperen. Luften som deretter strømmer fra ventilasjonsåpningene og inn i bilen, er beviselig mindre helseskadelig. airco well®-renseren er helt fri for miljø- og helseskadelige biocider og allergifremkallende duftstoffer som kan forårsake luftveissykdommer og andre helseproblemer hos bilpassasjerene.

Ideelt sett bør klimaanlegget, spesielt fordamperen, rengjøres en gang i året - men senest etter to år, slik at du alltid har sunn pusteluft i bilen. VDI-retningslinje 6032 (VDI: Association of German Engineers) anbefaler regelmessig rengjøring av klimaanlegget. Rengjøring av pollenfilterets omgivelser må utføres hver gang filteret skiftes.

Smuss avsettes i fordamperens kjøleribber. I kombinasjon med luftfuktigheten som kondenserer på fordamperen, danner dette en ideell grobunn for bakterier, sopp og bakterier. Hvis fordamperen ikke rengjøres regelmessig, kan dette ha en negativ innvirkning på helsen til bilens passasjerer - avhengig av vær, kjøreatferd og bruk av klimaanlegget.

 

Teknologi

Effektiv rengjøring i henhold til airco well®-metoden krever spesialkunnskap om klimaanlegg og kan bare utføres med spesialverktøy. Vi anbefaler derfor at du oppsøker et spesialverksted som er sertifisert av oss.

Rengjøring av klimaanlegg er fornuftig når som helst på året, fordi mikroorganismer bosetter seg i klimaanlegget året rundt.

Ja, airco well®-rengjøringsprosessen kan brukes til å rengjøre klimaanlegg på alle bilmodeller.

Det finnes ulike metoder på markedet som alle lover å rengjøre eller til og med desinfisere bilens klimaanlegg. Noen av metodene, som f.eks. ultralydtåke eller "klikkbokser", er imidlertid ikke fysisk mulige, eller de kan forårsake irreversible skader på materialer i bilens interiør, som f.eks. ved såkalt innvendig ozonrengjøring. Den eneste prosessen som oppfyller alle kravene i VDI-retningslinje 6032 (VDI: Association of German Engineers) for vellykket rengjøring av klimaanlegg uten fare for helse og materialer, er airco well®-prosessen.

For å rengjøre bilens klimaanlegg på en helt hygienisk måte er det absolutt anbefalt å bytte ut pollenfilteret og rengjøre pollenfilterboksen i tillegg til å rengjøre fordamperen. Rengjøring av fordamperen anbefales derfor alltid når pollenfilteret skiftes ut.

airco well®-rengjøringen av klimaanlegget utføres uten å fjerne fordamperen. I noen tilfeller må paneler, deksler, hanskerommet eller pollenfilteret fjernes for å kunne rengjøre fordamperen effektivt med airco well® spesialsonden.

Det tar 45 minutter å rengjøre klimaanleggets fordamper og pollenfiltermiljøet. Denne tiden er beregnet ved hjelp av vitenskapelige metoder av Institute of Automotive Economics (IFA) under ledelse av Prof. Dr. Reindl i en omfattende studie.

Avhengig av gjeldende timepris bør et sertifisert verksted ta mellom 150 € og 250 € for rengjøring av klimaanleggets fordamper og pollenfiltermiljø, inkludert bytte av pollenfilter.

 

Verksted

Moderne bilverksteder som er opptatt av bilpassasjerenes helse, tilbyr denne tjenesten. Spør verkstedet ditt om hygienerengjøring med airco well®. Du finner verksteder i nærheten av deg her.

Verkstedene utfører ikke automatisk airco well®-rengjøring av klimaanlegget. Det er derfor nødvendig å legge til punktet "Utfør airco well® -rengjøring av klimaanlegg" i inspeksjonsordren.

Nei, klimaanleggsservicen er for det meste et rent funksjonelt vedlikehold. Airco well® hygienerengjøring av klimaanlegget må bestilles spesielt.

Kjøretøyet ditt er selvfølgelig viktig. I tillegg kan verkstedet trenge serviceheftet ditt - for eksempel hvis rengjøringen av klimaanlegget utføres sammen med en inspeksjon.

 

Er spørsmålet ditt ikke inkludert?

Vår kundeservice hjelper deg gjerne.