airco aan. Maar ook gereinigd?

Een airco well® aircosysteemreiniging, de sleutel tot gezonde lucht in jouw auto.

Adem weer vrij.
Dankzij de airco well® aircosysteemreiniging.

Adem weer vrij. Dankzij airco well® aircoreiniging.Airconditioning in de auto kan een ware verademing zijn op warme dagen. Maar wist je dat het ook gezondheidsrisico's met zich meebrengt?

Een vervuild aircosysteem kan leiden tot de verspreiding van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze nestelen zich in de vochtige en donkere ruimtes van het systeem en kunnen luchtwegirritaties en allergieën veroorzaken. Deskundigen raden daarom aan om het aircosysteem regelmatig te reinigen.

Airco reiniging met airco well®, meer dan alleen een pollenfilter vervangen.

Het simpelweg vervangen van het pollenfilter is niet voldoende om vervuiling, schimmels en bacteriën in het aircosysteem effectief te bestrijden. Deze verontreinigingen bevinden zich ook in de verdamper van het aircosysteem van de auto. Een airco well® airco reiniging in een gecertificeerde werkplaats daarentegen garandeert een complete reiniging van de omgeving van zowel de pollenfilter alsook de verdamper.

Vind een werkplaats

Vind snel een werkplaats bij jou in de buurt.
 

5 eenvoudige stappen

1. selecteer merk en type voertuig
2. voer stad of postcode in
3. zoeken
4. vind een werkplaats
5. Maak nu een afspraak

De voordelen van een airco well® reiniging

Biocidevrij
Biocidevrij

Minimaliseert gezondheidsrisico's dankzij een biocidevrije reiniging.

Meer vermogen
Meer vermogen

Verbetert de luchtstroom van het aircosysteem en kan het brandstofverbruik verminderen.

Voorkomt geurtjes
Voorkomt geurtjes

Reinigt de verdamper en verwijdert schimmels en onzichtbare kiemen uit het systeem die onaangename geuren kunnen veroorzaken.

Beter ademen
Beter ademen

Verhoogt het rijcomfort door de ademlucht te verbeteren en is vrij van kleur- en geurstoffen.

VDI aanbeveling voor aircoreiniging: Voor een betere luchtkwaliteit in de auto

Ook de VDI (Vereniging van Duitse Ingenieurs) pleit voor een regelmatige reiniging van het aircosysteem in de auto: De VDI-richtlijn VDI/ZDK 6032 pagina 2 "Luchttechniek; luchtkwaliteit in voertuigen; hygiëne-eisen voor ventilatietechniek; auto's/vrachtwagens" adviseert het aircosysteem en de filters regelmatig en goed te reinigen om de luchtkwaliteit in de auto te verbeteren en gezondheidsrisico's te minimaliseren. Ook wordt aanbevolen de interieurfilter ten minste eenmaal per jaar te vervangen en het aircosysteem om de twee jaar professioneel te laten reinigen. Voor mensen met allergieën of andere gezondheidsproblemen moet de reiniging nog vaker gebeuren.

Gecertificeerd en getest. Waarom vertrouwen op airco well®?

Gecontroleerd
Gecontroleerd

gui-lab heeft de reinigingsmethode van airco well® volgens VDI-richtlijn 6032 getest en gecertificeerd.

TÜV gecertificeerd
TÜV gecertificeerd

TÜV Thüringen bevestigt: Het reinigen van de verdamper met de airco well® 994 hygiënereiniger verhoogt de luchtdoorvoer en bespaart kosten.

Aanbevolen voor mensen met een allergie
Aanbevolen voor mensen met een allergie

Het reinigingsproces van airco well® is gecertificeerd door het European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF). Het ECARF-keurmerk identificeert producten en diensten voor mensen met een allergie.

Jouw airco veilig reinigen.

Desinfectie wordt vaak genoemd in het kader van de reiniging van het aircosysteem. Het desinfecteren van het systeem is echter niet alleen voor jou, maar ook voor jouw auto niet aan te raden. Enerzijds tast het ontsmettingsmiddel de onderdelen van het aircosysteem aan, en kan dit op lange termijn schade aan het systeem veroorzaken. Bovendien kan ontsmettingsmiddel in de verdamper van het aircosysteem potentieel gevaarlijk zijn. De verdamper van de airco is een belangrijk onderdeel van het systeem dat de lucht koelt en ontvochtigt. Als ontsmettingsmiddelen in de verdamper terechtkomen, kunnen ze in de lucht terechtkomen en ingeademd worden, wat ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Kortom betekent dit dat de inzittenden van het voertuig rechtstreeks een hoog alcoholgehalte inademen, dat door het menselijk lichaam slecht wordt verdragen.

Het airco well® proces werd daarom speciaal ontwikkeld om een zachte en doeltreffende reiniging van het aircosysteem te garanderen. Er wordt een combinatie van hoge druk en chemische reiniging gebruikt, die de onderdelen van het aircosysteem niet aantast en de menselijke gezondheid niet in gevaar brengt. Na een aircoreiniging met airco well® kan je er zeker van zijn dat je alleen zuivere en gezonde lucht inademt.

Waarom een regelmatige reiniging van het aircosysteem belangrijk is

Waarom een regelmatige reiniging van het aircosysteem belangrijk is

Een vochtige omgeving in het aircosysteem van de auto is een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Vooral als de interieurfilter overbelast is, kan het niveau van stof, pollen en verontreinigende stoffen in de lucht enorm toenemen.

Een verontreinigde airco-omgeving kan dan onder andere onaangename geuren in de auto veroorzaken en de gezondheid van de inzittenden aantasten. Het inademen van de verontreinigde lucht kan leiden tot diverse gezondheidsklachten, zoals irritatie van de ogen, neus en keel. Allergiepatiënten en astmapatiënten kunnen bijzonder gevoelig zijn voor dergelijke blootstelling. Bovendien kan vervuilde lucht de concentratie en het reactievermogen aantasten. Daarom is het belangrijk om het aircosysteem in de auto regelmatig te reinigen en te laten onderhouden.

Vind gecertificeerde werkplaatsen bij jou in de buurt.

 

Heb je nog vragen over het reinigen van jouw aircosysteem?