Zo gaat een airco well® reiniging te werk

Airconditioning reinigen met airco well®, een allround duurzame oplossing

Een hygiënische en gezonde omgeving in jouw voertuig

 

Het rechtstreeks reinigen en spoelen van het aircosysteem met hoge druk zorgt voor optimale reinigingsresultaten en een hygiënisch schoon voertuiginterieur.

Ons reinigingsproces voorkomt effectief de vorming van onaangename geuren en zorgt voor een gezonde ademlucht in het voertuig. airco well® verwijdert bacteriën, kiemen en schimmels precies daar waar ze ontstaan: bij de verdamper en in de omgeving van het pollenfilter. Ziekteverwekkers en micro-organismen worden onder hoge druk geëlimineerd en alle aangetaste onderdelen worden duurzaam gereinigd.

Ons aircoreinigingsproces is milieu- en gezondheidsvriendelijk, omdat er geen allergieveroorzakende kleurstoffen, geurstoffen of ontsmettingsmiddelen worden gebruikt.

Zoek een werkplaats

Vind snel een werkplaats bij jou in de buurt.
 

Dit is hoe...

1. selecteer merk en type voertuig
2. voer stad of postcode in
3. zoeken
4. vind een werkplaats
5. vraag een afspraak aan!

Reinigen van de verdamper

Reinigen van de verdamper en de pollenfilterkast

Elk aircosysteem van een auto heeft precies twee zwakke punten waar het bijzonder gevoelig is voor aantasting door vuil en schadelijke micro-organismen: de pollenfilterkast en de verdamper.

Het airco well® aircoreinigingssysteem bestaat daarom uit twee speciaal ontwikkelde componenten om deze twee zones optimaal te reinigen en de ademlucht in het interieur van de auto duurzaam te verbeteren:

Airco reiniging

Airco reiniging volgens VDI aanbeveling

Het airco well® reinigingssysteem is de beste oplossing voor gezonde lucht in de auto. Dit is bewezen door uitgebreide interne en onafhankelijke externe tests.

Ook de Vereniging van Duitse Ingenieurs (VDI) beveelt in haar richtlijn VDI/ZDK 6032 (Hygiënerichtlijn voor ventilatiesystemen in voertuigen) een regelmatige reiniging van het aircosysteem aan.

De daar beschreven reinigingsprocedure moet uiterlijk om de twee jaar worden toegepast. airco well® volgt deze richtlijn en voldoet met zijn aircoreiniging aan de hoogste eisen.

GUI Lab

Getest en gecertificeerd

In overeenstemming met de eisen van richtlijn VDI/ZDK 6032 heeft gui-lab de conformiteit van de reinigingsmethode op de pollenfilterkast en de verdamper voor airco well® getest en gecertificeerd.

De combinatie van chemisch-mechanische reiniging, de reinigingsformule zonder biocide, zonder geuren en zonder allergene ingrediënten en de effectiviteit in het verminderen van ziektekiemen en bacteriën op de hygiënisch relevante oppervlakken in de pollenfilterkast en op de verdamper werden bevestigd.

Het gui-lab label certificeert airco well®: "De producten reinigen hygiënisch relevante onderdelen van ventilatie- en airconditioningsystemen in voertuigen effectief, in overeenstemming met de richtlijnen en op een manier die niet schadelijk is voor de gezondheid".

gui-lab is een gemeenschap van milieu-ingenieurs en laboratoria met expertise in het evalueren en testen van binnenluchthygiëne, milieutechnologie en binnenluchtkwaliteit.

Reinigen van de pollenfilterkast

Waarom moet de pollenfilterkast gereinigd worden?
Het pollenfilter van de airconditioning zorgt ervoor dat de verontreinigende stoffen uit de omgevingslucht niet in de verdamper of het interieur van het voertuig terechtkomen. Een deel van het filtraat slaat echter neer in de filteromgeving: Wanneer het pollenfilter wordt vervangen, kunnen daar deeltjes loskomen. Daarom moet deze omgeving bij elke vervanging van het pollenfilter intensief worden gereinigd.
Hoe wordt het pollenfilterhuis gereinigd?
De 996 hygiënereiniger voor de pollenfilterkast is een speciaal ontwikkelde reinigingsspuitbus met een sproeisonde. Na het verwijderen van de pollenfilter worden de pollenfilterbox en de aangrenzende luchtkanalen onder hoge druk gespoeld met de hygiënereiniger. . De sproeisonde zorgt voor een uitgebreide bevochtiging van de gehele pollenfilteromgeving en een intensief reinigingseffect.
Wat doet de pollenfilterreiniging?
Een intensieve reiniging met onze reiniger in de pollenfilteromgeving voorkomt dat op lange termijn onaangename geuren ontstaan en dat micro-organismen (bijv. schimmels, bacteriën en kiemen) zich opnieuw in de behuizing van het pollenfilter en in de aangrenzende luchtkanalen vestigen.

Reiniging van de verdamper

Waarom moet de verdamper worden gereinigd?
Vocht en vuil kunnen zich ophopen in de dicht op elkaar geplaatste koelribben van de verdamper. Deze omstandigheden vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en ziektekiemen. Als de verdamper niet wordt gereinigd, kan dit al na korte tijd - afhankelijk van het weer, het rijgedrag en het gebruik van de airconditioning - een negatief effect hebben op de gezondheid van de inzittenden.
Hoe werkt de reiniging van de verdamper?
De airco well® hygiënereiniger wordt rechtstreeks op de verdamper gespoten met behulp van een drukbekerpistool. De reiniger reinigt actief het hele verdampersysteem: ziekteverwekkers, vuil en de biofilm die gevormd wordt door micro-organismen worden onder hoge druk uit de verdamper gespoeld.
Wat doet verdamperreiniging?
Onaangename geuren worden direct bij de bron geëlimineerd en de luchtkwaliteit in het interieur van de auto wordt duurzaam verbeterd. Bij onze airco reiniging worden geen biociden gebruikt: Desinfectie is niet nodig en ook niet aan te raden. Desinfectie kan schadelijk zijn voor de gezondheid en bacteriële resistentie veroorzaken, daarom adviseren wij een regelmatige preventieve reiniging van de verdamper.
 

Heb je nog vragen over het reinigen van jouw aircosysteem?