De reiniging van de airconditioning in de auto is belangrijk voor mensen met een allergie

De reiniging van de airconditioning in de auto is belangrijk voor mensen met een allergie

 

Leesduur: ca. 2 min. | airco well® Blog

Hij begint weer: de pollenperiode. Voor mensen met een allergie betekent dit waterige ogen, hoesten en niezen. In de vrije natuur kunnen hooikoortspatiënten zich nauwelijks beschermen tegen pollen.

In een auto daarentegen wel: de reiniging van de airconditioning met een systeem zoals airco well® zorgt voor gezonde ademlucht in de auto.


Voor mensen met een allergie kan een niet gereinigd of onjuist schoongemaakt aircosysteem tot ver in de winter allergische reacties veroorzaken. Omdat pollen en afzettingen in het airconditioningsysteem bij het inschakelen steeds opnieuw in de lucht terechtkomen. Daarom is het reinigen van het airconditioningsysteem in de auto vooral belangrijk voor mensen met een allergie. Dit kan tijdens de jaarlijkse controle in de garage. Meestal wordt daar echter alleen het pollenfilter vervangen, maar dat is niet voldoende. Omdat vuil, bacteriën en pollen zich ook afzetten in de buurt van het pollenfilter en in de verdamper. Volgens de Duitse fabrikant TUNAP bevrijdt het airco well® reinigingssysteem de airconditioning en alle betrokken componenten dankzij de krachtige sproeidrukreiniging

van afzettingen zoals pollen, vuil en micro-organismen. Dit zogenaamde "TUNAP splash-effect" zorgt voor gezonde ademlucht in de auto - zonder pollenalarm. airco well® wordt op kwaliteit gecontroleerd door de ECARF (European Foundation for Allergy Research). Het product is uiterst zacht en geurvrij, waardoor het bijzonder geschikt is voor mensen met een allergie.

Overigens lijdt een op de vier Europeanen aan allergische reacties. De allergie voor graspollen komt het meest voor. Dergelijke allergieën ontwikkelen zich meestal al in de kindertijd, daarom is een grondige reiniging van het airconditioningsysteem met airco well® zinvol, vooral voor meerijdende kinderen.