7 April is Wereldgezondheidsdag: Gezondheid Staat op de eerste Plaats bij Europeanen

7 April is Wereldgezondheidsdag: Gezondheid Staat op de eerste Plaats bij Europeanen

 

Leesduur: ca. 1 min. | airco well® Blog

Sportscholen, superfoods en wellness-tempels zijn booming business. Geen wonder, want volgens enquêtes van TNS Opinion namens de EU-Commissie staat het thema gezondheid op de eerste plaats bij 99 procent van alle Europeanen - zelfs vóór familie en vrienden.


Ook bedrijven herkennen deze trend en concentreren zich op de gezondheid, hét thema van de toekomst. De technologiemarktleider TUNAP uit Wolfratshausen lanceert momenteel airco well®, het eerste complete systeem op de markt voor het reinigen van airco's in auto's.

Al na enkele maanden worden in een airconditioningsysteem vuil en micro-organismen afgezet. En ze kunnen een risico vormen voor de gezondheid van alle medepassagiers - lang voordat er een onaangename geur ontstaat. Een airconditioningsysteem in de auto moet daarom eenmaal per jaar worden gecontroleerd en schoongemaakt voordat ziektekiemen en bacteriën gevaarlijke ziektes kunnen veroorzaken.

Veel conventionele reinigingsmiddelen voor airconditioningsystemen doen echter meer kwaad dan goed omdat ze giftige chemicaliën en allergieveroorzakende kleurstoffen en geuren gebruiken.

Het airco well®-systeem is echter milieu- en gezondheidsvriendelijk en heeft tegelijkertijd het meeste effect. Met het zogenaamde TUNAP-splash-effect worden vuil en ziekteverwekkers onder hoge druk van de verdamper en de pollenfilteromgeving weggespoeld. De fabrikant kan daarom een gezonde, gekoelde ademlucht in de auto beloven. De hogedrukreiniging kan bij de volgende beurt in de garage door een vakman worden uitgevoerd - bijvoorbeeld als in het voorjaar weer de olie en de banden moeten worden vervangen.