Het airco well® aircoreinigingssyteem werkt met twee componenten voor gezonde lucht.

Het aircosysteem in de auto heeft twee zones waar vuil en micro-organismen zich verzamelen: de pollenfilterbehuizing en de verdamper. Het airco well® aircoreinigingssysteem bestaat daarom uit twee speciaal ontwikkelde componenten om deze beide zones grondig te reinigen.

De belangrijkste feiten over het airco well® systeem:

  • onafhankelijk geteste effectiviteit door de GUI, (Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik)

  • geteste materiaalcompatibiliteit in samenwerking met toonaangevende fabrikanten van aircosystemen

  • zonder allergene kleur- en geurstoffen

  • sinds vele jaren internationaal beproefde methode

  • milieu- en gezondheidsvriendelijk

  • verbeterde, milde formule met zeer hoge hygiënewerking

Download hier de product informatie:

airco well® voor de reiniging van de pollenfilterbehuizing.

Waarom is dit belangrijk? Het pollenfilter zorgt ervoor dat het merendeel van de vuilpartikels in de buitenlucht niet tot bij de verdamper of tot in het interieur geraken. Een deel van de partikels blijft echter niet achter in het pollenfilter, maar in de omgeving ervan. Ook tijdens de pollenfilterwissel vallen meestal vuilpartikels uit het filter. Juist daarom moet de omgeving van het pollenfilter bij elke pollenfilterwissel grondig gereinigd worden.

Hoe wordt er gereinigd? De speciale airco well® Hygiënereiniger voor de pollenfilteromgeving is een reinigingsspuitbus met sproeisonde. Na het verwijderen van het oude filter worden de pollenfilterbehuizing en de aangrenzende luchtkanalen met de reiniger ingespoten voor een grondige reiniging met het TUNAP Splash effect.

Hoe werkt het? De intensief reinigende werking - dankzij een optimale bevochtiging - vertraagt langdurig de nieuwe aangroei van micro-organismen (bv. schimmels, bacteriën) in de omgeving van het pollenfilter.

airco well® voor de reiniging van de aircoverdamper.

Waarom is dit belangrijk? De nauwe ruimte tussen de koelribben op de airco-verdamper vormt in combinatie met vochtigheid en vuilafzettingen een ideale voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en kiemen. Weers- en verkeersomstandigheden en het gebruik van de airco kunnen er dus voor zorgen dat op korte tijd een ongezond interieurklimaat ontstaat. 

Hoe wordt er gereinigd? De speciale airco well® Hygiënereiniger voor de aircoverdamper wordt direct op de verdamper gesproeid, met behulp van een krachtig drukbekerpistool. Het TUNAP Splash effect zorgt hierbij voor een snelle en grondige reiniging van vuilafzettingen op de verdamper.

Hoe werkt het? Door de hoge spuitdruk worden de ziektekiemen weggespoeld. De snelwerkende vloeistof reinigt actief het verdampersysteem tot in alle uithoeken en verwijdert de door de micro-organismen gevormde biofilm. Hierdoor verdwijnen ook eventuele onaangename geurtjes.

airco well® is testwinnaar

airco well® is de beste oplossing voor gezonde lucht in de auto. Dit wordt gestaafd door uitgebreide interne en onafhankelijke externe tests. Het TUNAP systeem is bv. het enige door de Deutsche Allergie- und Asthmabund met „goed“ bekroonde systeem (Allergie konkret uitgave 10/12). Ook de Verein Deutscher Ingenieure (VDI) adviseert een regelmatige reiniging - minstens 1 maal om de 2 jaar - met deze methode (VDI richtlijn 6032).

Het TUNAP Splash effect – de directe reiniging en het doorspoelen met hoge druk - garandeert steevast het beste resultaat voor gezonde lucht. Want het airco well® aircoreinigingssysteem verwijdert kiemen, bacteriën en schimmels precies daar waar ze ontstaan: op de verdamper en in de pollenfilterbehuizing. Ziekteverwekkers worden met hoge druk weggespoeld en besmette onderdelen grondig gereinigd.

Voor de meeste Europeanen is gezondheid het belangrijkste in het leven. In de toekomst zal deze trend alleen maar toenemen. In onze nieuwsbrief presenteren wij u leuke, spannende, merkwaardige en informatieve feiten met betrekking tot het thema gezondheid.

ONTDEK HOE airco well® AIRCONDITIONING REINIGINGWERKT.